Laden Evenementen

Het 2e concert in deze maandelijks serie met als thema: Legends – met Marcel de Groot & Digmon Roovers

Marcel de Groot, gitaarspelend vanaf zijn tiende, begint zijn carriere als radio-promotor bij verschillende platenmaatschappijen. In 1991 zet Marcel zijn eerste stappen op het toneel in de Robert Long-musical Tsjechov en schrijft hij de muziek voor How To Survive A Broken Heart, de eindexamenfilm van regisseur Paul Ruven. In 1992 neemt hij, samen met jeugdvriend Boris Kothuis, zijn eerste album op onder leiding van Golden Earring-man George Kooymans. Zijn tweede plaat “Manen Kweken” levert een hit op: Mag Ik Naar Je Kijken. De single behaalt de top 10 van de Nederlandse top 40. In 1997 verschijnt het eerste theaterprogramma van Manen Kweken, gevolgd door Open Boek (1999) en Solo (2000). Het live-album Toer verschijnt in 1998. In 2002 neemt Marcel zijn voorlopig laatste soloplaat op De Liefde, De Wals En De Kater.

Digmon Roovers begint op 8 jarige leeftijd met gitaarspelen. Na twee jaar klassieke les ontdekt hij als tiener muziekstijlen als: Funk, Soul en Reggae. Op 16 jarige leeftijd speelt Digmon in zijn eerste band. Verschillende bands volgen waar hij zowel gitaar, drums als basgitaar speelt. Na een jaar milieukunde te hebben gestudeerd wordt hij toegelaten tot het conservatorium in Groningen, waar hij lessen volgt bij  Jan Kuiper. Wanneer hij 22 is komt Digmon terecht bij de reggaeformatie Johnny Baby & The Liberators waarmee hij in binnen en buitenland speelt. Tegelijkertijd richt hij samen met Gerrit de Boer en Sebastiaan Kaptein de formatie Jamesz op. Hier legt Digmon de basis voor het basspelen op de gitaar. Eigenlijk is hij een drummer op gitaar die baslijnen speelt.

Deze 3 topgitaristen spelen muziek van hun eigen inspiratiebronnen, helden en idolen. Zoals Carlos Santana, George Benson, J.J.Gale en John McLaughlin.

Er zijn 3 concerten. Eventueel te combineren met lunch of diner.

Lunchconcert ( € 37.50) – 13:00 uur lunch en aansluitend om 15:00 uur het concert in de Doorrit ( bij Hammingh ). Uitverkocht.

Extra concert ( € 20.-) – 17:00 uur.

Dinerconcert ( € 55.-) – 18:00 uur diner en aansluitend om 20:30 uur het concert.

 

 

Deel via jouw favoriete platform!

Kijk voor onze wekelijkse yogaspecials op: www.yoga-huis.nl/yogaspecials/

Kijk voor onze Yoga in Concert Agenda op www.yogainconcert.nl/agenda