Thuis

Al snel werd duidelijk dat er voor ons beiden een verlangen lag om buiten de stad Groningen te gaan wonen en een spirituele plek ergens in onze mooie provincie te realiseren. Na een aantal locaties bekeken te hebben kwam bij “toeval” deze prachtige woning in het idyllisch dorpje Saaxumhuizen op ons pad. Op het moment dat we het zagen waren we opslag verliefd. En kregen als teken een dubbele regenboog boven het huis. Dit moest het worden! Een prachtig huis met ruimte om onze speciale lessen en workshops te realiseren. En zo werd het YogaHuis geboren.

Sinds we hier zijn gaan wonen is ons leven veranderd. We leven intenser. De stilte, de ruimte, de natuur heeft een helend effect en dat merk je zodra je hier bent.

Yvonne de Hoop & Jan Kuiper

Wij zijn Yvonne de Hoop en Jan Kuiper. Onze intentie is spiritualiteit op een aardse manier weer te geven die voor iedereen toegankelijk is. We bieden tools om je reis door dit leven zachter en lichter te maken.

Jan – “Wanneer je samen met de wind en de zee leert ademen, zul je nooit meer alleen zijn!”

Sinds ik op mijn 15e voor het eerst een gitaar in handen kreeg, heeft muziek mij alles over dit wonderbaarlijke leven geleerd. Door samen te spelen met musici uit hele wereld, heb ik de kracht van de stilte geleerd.

De Afro Amerikaanse Jazz en de muziek uit Afrika en India waren mijn grootste inspiratiebronnen. “Inspirere” betekent letterlijk ademen in het Latijn. De kracht van de adem en meditatie heb ik ervaren toen ik op mijn 42e met Yoga ben begonnen. Nu zie envoel ik dat deze beide wegen uiteindelijk naar hetzelfde doel leiden. Advaita, non dualiteit;

Alles is één. In mijn muziek, yoga en in mijn boeken vertel ik over deze wonderbaarlijke reis.

Ik ontvang je graag in ons Yogahuis om samen het leven te vieren en je naar onze oorspronkelijke, verlichte staat te brengen.

Yvonne – “Elke dag iets leren is kennis. Elke dag iets loslaten is wijsheid”

Toen ik 20 jaar geleden met yoga begon, ben ik het leven pas echt gaan ervaren. Het heeft me met datgene in contact gebracht waar het werkelijk omgaat. Yoga is voor mij leven vanuit het hart. Gevuld met onvoorwaardelijke liefde, vertrouwen, compassie en dankbaarheid.

Ik geef al jaren met veel liefde en enthousiasme les in Critical Alignment Yoga en Therapie, Hatha-Yoga, YinYoga, Adem- en Ontspanningstherapie, Meditatie, Massage, Voeding en Reiki.

Alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd en heb ervaren komt samen in mijn lesgeven en in het persoonlijk begeleiden van mensen met fysieke en/of mentale klachten.

Als therapeut en leraar adviseer ik niet. Ik weet het niet beter dan iemand anders. Het gaat erom dat je mensen laat groeien uit de persoonlijke inzichten die ze zelf opdoen.

Foto: Linelle Deunk

In ieder moment vind je de eeuwigheid
In iedere ademhaling, het hele leven
In iedere glimlach openbaart zich de onmetelijke liefde
die de kern is van ons allemaal

In de media