Thuis

Al snel werd duidelijk dat er voor ons beiden een verlangen lag om buiten de stad Groningen te gaan wonen en een spirituele plek ergens in onze mooie provincie te realiseren. Na een aantal locaties bekeken te hebben kwam bij “toeval” deze prachtige woning in het idyllisch dorpje Saaxumhuizen op ons pad. Op het moment dat we het zagen waren we opslag verliefd. En kregen als teken een dubbele regenboog boven het huis. Dit moest het worden! Een prachtig huis met ruimte om onze speciale lessen en workshops te realiseren. En zo werd het YogaHuis geboren.

Sinds we hier zijn gaan wonen is ons leven veranderd. We leven intenser. De stilte, de ruimte, de natuur heeft een helend effect en dat merk je zodra je hier bent.

Yvonne de Hoop & Jan Kuiper

Wij zijn Yvonne de Hoop en Jan Kuiper. Onze intentie is spiritualiteit op een aardse manier weer te geven die voor iedereen toegankelijk is. We bieden tools om je reis door dit leven zachter en lichter te maken.

Jan – “Wanneer je samen met de wind en de zee leert ademen, zul je nooit meer alleen zijn!”

Sinds ik op mijn 15e voor het eerst een gitaar in handen kreeg, heeft muziek mij alles over dit wonderbaarlijke leven geleerd. Door samen te spelen met musici uit hele wereld, heb ik de kracht van de stilte geleerd.

De Afro Amerikaanse Jazz en de muziek uit Afrika en India waren mijn grootste inspiratiebronnen. “Inspirere” betekent letterlijk ademen in het Latijn. De kracht van de adem en meditatie heb ik ervaren toen ik op mijn 42e met Yoga ben begonnen. Nu zie envoel ik dat deze beide wegen uiteindelijk naar hetzelfde doel leiden. Advaita, non dualiteit;

Alles is één. In mijn muziek, yoga en in mijn boeken vertel ik over deze wonderbaarlijke reis.

Ik ontvang je graag in ons Yogahuis om samen het leven te vieren en je naar onze oorspronkelijke, verlichte staat te brengen.

Yvonne – “Elke dag iets leren is kennis. Elke dag iets loslaten is wijsheid”

Toen ik 25 jaar geleden met yoga begon, had ik geen idee wat het was. Maar gaandeweg veranderde er iets in mij waardoor ik het leven anders ben gaan zien en ervaren. De weg van Yoga en meditatie hebben me met datgene in contact gebracht waar het werkelijk om gaat. Ik ben gaan leven vanuit mijn hart. Een weg van liefde, vertrouwen, compassie en dankbaarheid.

Ik geef met veel liefde en enthousiasme les in Critical Alignment Yoga en Therapie, Hatha-Yoga, YinYoga, Adem- en Ontspanningstherapie en Meditatie.

Als therapeut en leraar probeer ik mensen te laten groeien naar een groter en alles omvattend bewustzijn

Alle kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan komen samen in mijn manier van lesgeven én in het persoonlijk coachen van mensen met fysieke en/of mentale klachten.

Als therapeut en leraar adviseer ik niet. Ik weet het niet beter dan iemand anders. Het gaat erom dat je mensen laat groeien uit de persoonlijke inzichten die ze zelf opdoen.

Foto: Linelle Deunk

In ieder moment vind je de eeuwigheid
In iedere ademhaling, het hele leven
In iedere glimlach openbaart zich de onmetelijke liefde
die de kern is van ons allemaal

In de media