Laden Evenementen

VANWEGE HET CORONA-VIRUS WORDT HET CONCERT TOT EEN NADER TE BEPALEN DATUM VERPLAATST.

HIDE & SQUEAK

Greetje Bijma is een zangeres met een stijl die niet in één woord te vatten is. Van jazz en blues tot improvisatie en klassiek, Greetje heeft het allemaal in haar repertoire. Met haar soepele stem en haar theatrale kwaliteiten bekoord ze een publiek in binnen- en buitenland. In 1990 werd ze als eerste vrouw bekroond met de Boy Edgarprijs. 

Alan Purves – Al improviserend vindt hij zijn weg in allerlei genres, van jazz en rock tot Ierse folk en niet-westerse volksmuziek. Hij speelt in groepen van Sean Bergin, Peggy Larson, Han Buhrs, Joost Buis en Corrie van Binsbergen, en als duo met Ernst Reijseger. Zijn begeleiding is soms discreet en soms juist uitbundig, waarbij hij opvalt door zijn ongebruikelijke opstelling en zijn grote verzameling bijzondere instrumenten: piepende rubberen speelgoedbeesten, zoemende plastic buizen, waterflessen, neusfluiten, mondharpen en enkelbellen bijvoorbeeld. Ook bespeelt hij zelfgemaakte instrumenten zoals brimbram, rockin’chair en glockenspiel guitar.

Jan Kuiper reisde de afgelopen 40 jaar over de hele wereld als Jazz gitarist. Zijn gitaarcarrière begon op zijn 15de toen hij voor het eerste een gitaar in handen kregen. Op zijn 20ste maakt hij de keuze om professioneel gitarist te worden. Gitaarspelen is voor hem een nooit aflopend proces van oefenen en doen wat je moet doen. Hij gaat uit van het principe dat de allerbeste muziek wordt gemaakt zonder de inbreng van de ego. Alleen dan spreekt de muziek recht het hart van de musicus en raakt het de ziel van der luisteraars. Dan wordt muziek het leven zelf.

 

Deel via jouw favoriete platform!

Kijk voor onze wekelijkse yogaspecials op: www.yoga-huis.nl/yogaspecials/

Kijk voor onze Yoga in Concert Agenda op www.yogainconcert.nl/agenda