Yoga

Yoga is meer dan meer dan alleen maar oefeningen doen en moeilijke houdingen aannemen. En je hoeft er al helemaal niet lenig voor te zijn. Yoga beoefen je binnen je eigen mogelijkheden, met als doel het bewustzijn te vergroten waardoor je precies weet wat je nodig hebt om gezond en gelukkig te leven.

We hebben in de afgelopen jaren veel ervaring op gedaan in verschillende yogavormen. HathaYoga, YinYoga, AshtangaYoga, Critical AlignmentYoga, IyengarYoga. Dit heeft zich uitgekristalliseerd in de manier waarop we lesgeven, met passie, kennis en ervaring. We maken een verbinding tussen de wereld van binnen en van buiten, tussen het materiële en het spirituele en tussen het essentiële en het existentiële bestaan. Een gezond lichaam en een gezonde heldere geest.

Critical Alignment Restorative

kijkt naar de uitlijning van je houding en de klachten die gerelateerd zijn aan de wervelkolom. Rugpijn, nekpijn, RSI, niet soepel kunnen bewegen en krachtsverlies, maar ook stress, vermoeidheid en andere spanningen die voortkomen uit een verkeerde houding. Critical Alignment verbindt Yoga en meditatie met medisch denken, met als doel om vrijer en meer ontspannen te bewegen. Tijdens deze lessen gebruiken we allerlei hulpmiddelen zoals een yogastrip en rolletje om die plaatsen te bereiken waar de spanning zich vastzet en de beweging geblokkeerd wordt. Door de druk en zwaartekracht van je lichaamsgewicht in samenwerking met je adem kunnen de spieren weer ontspannen en komt de bewegelijkheid in de wervels terug.

YinYoga met live gitaarmuziek

is een vorm die alleen maar zittende en liggende houdingen kent en waarbij de posities langer worden vastgehouden om je grenzen te verkennen en je lichaam beter te voelen. Yin Yoga heeft een rustig karakter en is juist zo lekker omdat je even niet intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd neemt. De houdingen versterken en versoepelen het bindweefsel en de gewrichten. Waardoor deze lessen herstellend voor het lichaam zijn. De meditatieve klanken van de gitaar nemen je mee in een flow van ontspanning en zachtheid.

Yogaspecials
Yogaretreats
Agenda