Laden Evenementen

Virtuose Gypsy Jazz in de stijl van Django Reinhardt en Stephane Grappeli. De Europese Jazz heeft zich totaal anders ontwikkelt dan de Afro Amerikaanse. Sinti gitarist Django Reinhardt ontwikkelde vlak na de tweede wereldoorlog een muziekstijl die verwant was aan de Amerikaanse Swing muziek. De prachtige swing en de zuid Europese lichtheid in combinatie met de Gypsy gitaar maken dit tot een onvergetelijk concert.

Stochelo Rosenberg werd geboren in een zigeunerkamp en begon met gitaarspelen op tienjarige leeftijd; vrij laat voor een jongen uit een familie die volledig bestaat uit muzikanten. Hij leerde gitaarspelen van zijn vader en zijn oom, maar leerde het meest door te luisteren naar de opnamen van zijn held, Django Reinhardt.. Toen hij 12 jaar oud was won hij de eerste prijs in het televisieprogramma Stuif’s in. Later vormde hij het beroemde Rosenberg Trio, waarmee hij bekendheid verwierf over de hele wereld.

Schäfer is geboren in een Sintigemeenschap waar hij op zeer jonge leeftijd leerde gitaarspelen van Stochelo Rosenberg. Zoals geldt voor bijna alle gipsy-jazzmusici en fans van gipsy jazz, is ook Django Reinhardt zijn idool. Zijn eerste bekendheid verwierf hij toen hij korte tijd de leadgitaar speelde in de Gipsy Kids. Hij is een van de meest getalenteerde Gypsy Jazz gitaristen van Nederland. Altijd blijft hij op zoek naar een moderner geluid. Niet alleen om zijn eigen horizon te verbreden, maar ook voor een meer representatief geluid van de Gypsy Jazz voor de 21e eeuw. Met zijn Quartet reist hij over de hele wereld.

Deel via jouw favoriete platform!

Kijk voor onze wekelijkse yogaspecials op: www.yoga-huis.nl/yogaspecials/

Kijk voor onze Yoga in Concert Agenda op www.yogainconcert.nl/agenda